OK24: Hvornår stiger din løn?
Det blev et kæmpestort JA til de nye overenskomstaftaler, der bestemmer socialpædagogers løn- og ansættelsesvilkår de næste to år. Se her, hvornår du som socialpædagog i en basisstilling skal holde ekstra øje med lønsedlen
Afstemningen om OK24-resultaterne sluttede med et kæmpestort JA til de nye overenskomstaftaler. Det betyder, at der er lønstigninger på vej til socialpædagoger i basisstillinger.
Men hvornår kommer pengene? – og hvor mange? Det kommer alt sammen an på, hvilken overenskomst du er ansat på. Få et overblik med de vigtigste nedslag her.
1. april 2024
Socialpædagoger i kommuner og regioner stiger 4 pct. i løn. Socialpædagoger i staten stiger 5,89 pct. i løn. Lønstigningerne er en del af de generelle lønstigninger, som er aftalt for alle offentligt ansatte.
Første del af trepartsaftalen om et lønløft til offentligt ansatte udmøntes. Det betyder, at socialpædagoger i kommuner stiger ca. 500 kr. i løn, og socialpædagoger i regioner stiger ca. 970 kr. i løn.
Da afstemningen om OK24 sluttede efter den 1. april, vil du få lønstigningerne med tilbagevirkende kraft.
1. juni 2024
Socialpædagoger i kommuner, der er omfattet af trepartsaftalen, får et engangstillæg på ca. 1.550 kr. Og socialpædagoger i regioner, der er omfattet af trepartsaftalen, får et engangstillæg på ca. 2.900 kr.
1. oktober 2024
Socialpædagoger i kommuner stiger 1,74 pct. i løn. Socialpædagoger i regioner stiger 1,76 pct. i løn. Lønstigningen er en del af de generelle lønstigninger, som er aftalt for alle offentligt ansatte i kommuner og regioner.
1. januar 2025
Anden del af trepartsaftalen om et lønløft til offentligt ansatte udmøntes i form af en lønstigning til socialpædagoger i kommuner, og den sidste del af trepartsaftalen om et lønløft i regionerne udmøntes.
Socialpædagoger på døgnområdet i kommuner får forhøjet tillæggene for at arbejde på skæve tider – de såkaldte særydelser. Forhøjelsen har en gennemsnitlig værdi af 700 kr. pr. måned og er en del af trepartsaftalen. Desuden forhøjes pensionssatsen på særydelser fra 1 pct. til 9,34 pct. Og lørdagsdøgnet fremrykkes fra kl. 8 til kl. 6.
Socialpædagoger på døgnområdet i regioner får forhøjet tillæggene for at arbejde på skæve tider – de såkaldte særydelser. Desuden indføres der et tjenestetillæg, hvor man får et fast pensionsgivende tillæg på 7.000 kr. årligt, hvis man samlet set arbejder på skæve tider 300 timer årligt – det svarer til en lønstigning på knap 600 kr. om måneden + pension.

1. april 2025
Socialpædagoger i staten stiger 1,31 pct. i løn. Lønstigningerne er en del af de generelle lønstigninger, som er aftalt for alle offentligt ansatte i staten.
Resultaterne af organisationsforhandlingerne (som udgør 2 pct. af den samlede økonomiske ramme på 8,8 pct.) rulles ud i de forskellige overenskomster. Det betyder, at der kommer en lønstigning til alle – særligt til studerende og til socialpædagoger på døgnområdet i kommuner og regioner med 10 års anciennitet. For alle ansatte stiger pensionssatserne desuden. Se, hvad der helt præcis gælder for dig her:
Er du mellemleder eller leder?
Så gælder der nogle særlige forhold for dig. Læs mere her.
1. oktober 2025
Socialpædagoger i kommuner stiger 0,57 pct. i løn, og socialpædagoger i regioner stiger 0,57 pct. i løn. Lønstigningen er en del af de generelle lønstigninger, som er aftalt for alle offentligt ansatte i kommuner og regioner.
1. november 2025
Socialpædagoger i kommuner, regioner og stat stiger 0,2 pct. i løn. Lønstigningerne er en del af de generelle lønstigninger, som er aftalt for alle offentligt ansatte.
1. januar 2026
Sidste del af trepartsaftalen om et lønløft til offentligt ansatte udmøntes i form af en lønstigning til socialpædagoger i kommuner.